IV. Horváth Béla Öregfiúk Emléktorna

2016.01.26.

IV. Horváth Béla Öregfiúk Emléktorna

Immáron negyedik alkalommal rendezték meg a Horváth Béla egykori BSE Öregfiúk elnök tiszteletére adózó futballtornát.

Labdarúgás – Balassagyarmat – IV. Horváth Béla Öregfiúk emléktorna

A Balassagyarmati öregfiúk tornagyőzelme

A Balassagyarmati öregfiúk labdarúgó csapata a Városi Sportlétesítmények támogatásával a tavaly év végi időpont nehézségek miatt már az újévben január 9-én szombaton rendezte meg tornáját, melyet a 2012. év augusztusában elhunyt egykori elnökük Horváth Béla emlékére szerveztek meg. Horváth Béla évtizedeken keresztül dolgozott Balassagyarmat sportjában. Munkája során többek között sportfelügyelőként, a városi sportegyesület elnökeként, a városi sportintézmények vezetőjeként, majd nyugdíjba vonulását követően a Tenisz egyesület elnökeként tevékenykedett. A rendezvény megnyitásakor egyperces gyászszünettel emlékeztek a jelenlevők a névadó mellett Gulyás Ferencre, a Szátoki Sportegyesület elnökére, aki tavaly az emléktornán még góljaival jeleskedett. Január 8-án pénteken helyezték végső nyugvóhelyére a negyvenöt éves korában elhunyt sportembert. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Medvácz Lajos Balassagyarmat város Polgármestere, továbbá az elhunyt özvegye Horváth Béláné, aki a torna győztes csapatnak egy gyönyörű serleget ajánlott fel. Tőlük vehették át az elismeréseket a díjazottak a torna zárásaként. A négycsapatos torna huszonnégy perces mérkőzései színvonalas, sportszerű mérkőzéseket, hozott és nagyon jó hangulatban zajlott le. A Mohorai öregfiúk tavalyi tornagyőzelmük után, ezúttal a képzeletbeli dobogó második fokára léphettek fel jobb gólarányuknak köszönhetően. A Patakiak ismét leszorították a dobogóról az első kettő évben mindig érmes helyen végző Nagyorosziakat, akik meglepetésre ezúttal is pont nélkül zártak, annak ellenére, hogy két mérkőzésükön is győzelmi esélyeik voltak. A rendező Balassagyarmati öregfiúk együttese végig magabiztos játékot bemutatva négy év alatt harmadik sikerüket aratták, mindössze egy kapott góllal. Részletes eredmények:

Balassagyarmati Öregfiúk – Nagyoroszi öregfiúk 3-0 Gl: Hodászi, Mohácsi, Hideg,

Mohora öregfiúk – Patak öregfiúk 2-2 Gl: Oláh T., Uram, illetve Pap Cs., Faludi T.,

Balassagyarmat – Mohora 3-1 Gl: Pintér, Mohácsi, Dr. Muhari illetve Uram,

Nagyoroszi – Patak 2-3 Gl: Csóka (2) illetve Huttyán (2), Faludi,

Balassagyarmat – Patak 8-0 (2-0) Gl: Mohácsi (3), Hideg Gy. (2), Dr. Muhari, Hodászi, Benécs,

Mohora – Nagyoroszi 1-0  Koplányi A.,

A torna végeredménye: 1. Balassagyarmat 9 p. (14-1) 2. Unicum FC Mohora 4 p. (4-5) 3. Patak 4 p. (5-12) 4. Nagyoroszi 0 p. (2-7)

Különdíjasok: A legjobb védőjátékos: Uram Viktor (Mohora)

Legjobb kapus: Szathmári Zsolt (Balassagyarmat)

Legjobb mezőnyjátékos: Pintér István (Balassagyarmat)

A torna gólkirálya: Mohácsi László (Balassagyarmat) 5 góllal.

A különdíjasok a BSE öregfiúk csapattagjai Dr. Muhari Géza orvosigazgató-főorvos, és Csábi István igazgatóhelyettes, elnökségi tagok által felajánlott díjakat vehették át!                                                                      

     

  

                                                                      (K. F.)

vissza